About Me

header ads

[media] Rakaman Bocor Dedahkan Pengakuan Facebook Bahawa Tik Tok Sudah Mengatasinya

TikTok adalah syarikat teknologi tinggi China pertama yang menjadi pesaing utama Facebook di seluruh dunia


.

Rakaman Bocor Dedahkan Pengakuan Facebook Bahawa Tik Tok Sudah Mengatasinya


Rancangan Mark Zuckerberg untuk menewaskan TikTok yang semakin popular telah didedahkan dalam audio yang bocor ke portal The Verge ketika pertemuan dalaman facebook pada bulan Julai.

Semasa mesyuarat itu, seorang pekerja menimbulkan persoalan sama ada Zuckerberg bimbang dengan pertumbuhan meletup TikTok, terutama di kalangan pengguna muda. "Jadi ya. Maksud saya, TikTok berjaya, "jawab Zuckerberg dalam audio yang bocor. Beliau menerangkan bahawa TikTok adalah syarikat teknologi tinggi China pertama yang menjadi pesaing utama Facebook di seluruh dunia.

"TikTok, yang dibina oleh syarikat Beijing ByteDance ini, merupakan produk internet pengguna pertama yang dibina oleh salah satu gergasi teknologi Cina yang cukup baik di seluruh dunia," kata Zuckerberg. Beliau secara khusus menyatakan ia mendapat sambutan "orang muda" di US dan India. "Saya fikir ia telah memotong Instagram kini di India dari segi skala," katanya.

Tidak sepenuhnya jelas apa yang digunakan oleh Zuckerberg untuk mengukur skalanya, tetapi pertumbuhan TikTok di India telah menjadi meteorik. Pada bulan Januari 2019, 43% daripada pengguna baharu berasal dari India, meningkat daripada 9.5% pada bulan Januari 2018, menurut Sensortower laman analisis app.

Zuckerberg kemudian berkata bahawa salah satu rancangan serangan Facebook adalah melancarkan aplikasi pesaing bernama Lasso di pasaran di mana TikTok belum lagi bertapak, seperti Mexico.

"Kami cuba untuk melihat terlebih dahulu jika kita boleh mendapatkannya untuk berjaya di negara-negara di mana TikTok tidak lagi berpengaruh sebelum kita pergi dan bersaing dengan TikTok di negara-negara di mana mereka berpengaruh," kata Zuckerberg.

.
https://www.businessinsider.my/mark-zuckerberg-facebook-competition-with-tiktok-market-strategy-leaked-audio-2019-10/?r=US&IR=T

Post a Comment

0 Comments